Het yogAtelier

Tieneryoga

TIENERYOGA

Tieneryoga biedt tieners vanaf 12 jaar de gelegenheid om op hun eigen niveau aan yoga te doen. De lessen zijn minder speels dan bij kinderyoga. In deze leeftijdsfase gebeurt er veel met tieners zowel geestelijk als lichamelijk. Ze gaan op zoek naar hun eigen identiteit… hun eigen IK. Wie ben ik, wat durf ik en wat kan ik, zijn vragen waarmee tieners vaak zitten. Krachtig in je schoenen staan, zelfvertrouwen en positiviteit zijn dan heel belangrijke dingen.

Tijdens de lessen worden yogahoudingen geoefend waarbij er ook stil wordt gestaan bij het effect van de houding. Er is ook veel aandacht voor de adem. Tieners worden uitgedaagd om te ontdekken waar hun mogelijkheden liggen en wat goed voor hen voelt. Er wordt gewerkt met deugdenkaarten, kwaliteiten die je bezit maar waarmee je soms de verbinding kwijt bent. Via de yogahoudingen wordt je uitgedaagd om de kwaliteiten te ontwikkelen. Verder worden meditatie en visualisatietechnieken geoefend en staan we stil bij bepaalde themas uit de yogafilosofie zoals bijvoorbeeld “geweldloosheid” of “tevredenheid”.  Tijdens de lessen wordt in stilte gewerkt maar soms worden oefeningen ook ondersteund met rustgevende muziek. Lessen zijn vergelijkbaar met mindfulness. Een mindful houding helpt een tiener aandachtiger te leven en op een gezonde manier met spanning en stress om te gaan.

Tieneryoga kan tieners helpen meer lichamelijk en emotioneel evenwicht te vinden. Het helpt bij klachten als hoofdpijn, inslapen, stijfheid en onrust. Het kan een heerlijk rustpuntje zijn in een drukke agenda. Een plek waar men even kan ontladen en ontspannen… Een plek waar even helemaal niets hoeft… alleen even het contact maken met jezelf… los van alles wat er op je afkomt. Tieneryoga helpt om soepel te blijven, dichter bij jezelf te zijn en het mooie van jezelf te ontdekken! Een heerlijk moment om een drukke week af te sluiten en het weekend energiek te beginnen. 

Lestijden

donderdag  19.00u  – 20.00u

Tarief

€ 36 per maand

Instromen is ten alle tijden mogelijk.

Een proefles is gratis. Wil je liever iemand meenemen, dat mag!